საჭირო მასალა:
6 ცალი კვერცხი;
2 ჭიქა შაქარი;
1 ჩაის ჭიქა ფქვილი;
2 შეკვრა ვანილი;
200 გრ. კარაქი;
2 ს/კ ყავა.
მომზადების წესი:
6 კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფოთ,ნელ-ნელა დავამატოთ 1 ჭიქა შაქარი,შემდეგ თითო-თითო კვერცხის გული და კიდევ გავთქვიფოთ. დავამატოთ ყავის ნაყენი (1 ს/კ ყავა გავხსნათ ცოტა წყალში) და ბოლოს ფრთხილად შევურიოთ 1 ჩაის ჭიქა ფქვილი.
მასა მოთავსოთ კარაქწასმულ ფორმაში და გამოვაცხოთ ღუმელში 175-180 გრადუსზე.
მოვამზადოთ კრემი:
ნახევარ ჭიქა ადუღებულ წყალში გავხსნათ 1 ს/კ ყავა,დავამატოთ ერთი ჭიქა შაქარი,ვანილი და მოვადუღოთ სიროფი. კარგად რომ წამოდუღდება გადმოვდგათ და გავაცივოთ.
200 გრ. კარაქი გავთქვიოთ კარგად და ნელ-ნელა დავამატოთ თითო-თითო სუფრის კოვზი ყავის სიროფი.
ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, დავნამოთ კარგად ყავისა და ლიქიორის ნარევით და წავუსვათ კრემი. სურვილისამებრ მოვრთოთ დახეხილი შოკოლადით ან ნიგოზით.