ოქროსფერი ნამცხვარი, რომლის გარეშეც ზაფხული ვერ იქნება გემრიელი.
ინგრედიენტები:
კვერცხი 5 ცალი,
შაქარი 2,5 ჭიქა,
კარაქი ან მარგარინი 250 გრ,
მაწონი 500 გრ,
სოდა 1 ჩ/კ,
გამაფხვიერებელი 1 ს/კ,
ვანილი 1 შეკვრა,
ფქვილი 4-5 ჭიქა,
მარილი 1/4 ჩ/კ.
1. 5 კვერცხი და 2,5 ჭიქა შაქარი კარგად ამოიყვანეთ მიქსერით. დაუმატეთ 250 გრ გამდნარი კარაქი ან მარგარინი, 1 ქილა მაწონი 1 ჩკ სოდით, 1 სკ გამაფხვიერებელი, ვანილი, 1/4 ჩკ მარილი და 4-5 ჭიქა ფქვილი. მოზილეთ ფაფუკი ცომი.
2. ჩაასხით ცომი ფორმაში და ზემოდან მოაწყვეთ შუაზე დახეთქილი გარგრები. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე.
3. სანამ ცხობას დაასრულებთ, თავზე მოასხით შაქრის სიროფი და კვლავ შედგით ღუმელში. ასე „პეროგი“ უფრო ოქროსფერი და სასიამოვნოდ ნამიანი გამოდის.
წყარო: http://www.gemrielia.ge/