მეცნიერებმა ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი დაასახელეს, რომელთა შორის სტაფილო და ბროწეული ლიდერობენ.
სტაფილოს მედიკოსები ხშირად მინიატიურულ აფთიაქსაც ეძახიან, რადგან მასში თავმოყრილია მინერალებისა და ვიტამინების იშვიათი შენაერთები. სტაფილო ერთ-ერთი საუკეთესო მატონიზებელი და გამაჯანსაღებელი ბოსტნეულია. ის განსაკუთრებით სასარგებლოა ქალებისთვის, აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის მოტორულ ფუნქციას, წმენდს სახეს, ამაგრებს თმის ძირებს. სტაფილოს მთავარი თვისება მასში არსებული კაროტინია, რომელიც ორგანიზმში მოხვედრისთანავე D ვიტამინად გარდაიქმნება, ეს ვიტამინი კი აუცილებელია მხედველობისთვის. სტაფილოს ანთების საწინააღმდეგო თვისებაც გააჩნია, ამიტომ გაცივების დროს ექიმები სტაფილოს წვენის ყელში გამოვლებას გვირჩევენ. ძლიერ ხველას შველის სტაფილოს წვენში გახსნილი თაფლი, რძესთან შერეული, ბრონქიალური ასთმის შეტევას ხსნის. თუმცა გასათვალისწინებელია, რომ სტაფილოს წვენის მიღება არასასურველია მათთვის, ვისაც თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლული აღენიშნებათ.